08-11-2018

Door team beursstrategie ook te horen op 0900 - 51 51 666

Wall Street steun voor AEX

Goedemorgen, de AEX staat op 530.25, een winst van 0.29% en ook de rest van de beurzen in Europa gaan hoger van start na wederom mooie winsten op Wall Street. De Dow won 2.13% en de Nasdaq sloot 2.64% hoger. De rally naar aanleiding van de tussentijdse verkiezingen is een mooie voortzetting van de herstelbeweging die is ingezet, maar beleggers zijn nog steeds bezorgd zijn over de situatie in Italië en de handelsoorlog tussen de VS en China. Vandaag staat het rentebesluit van de Fed op de agenda en wij verwachten geen verandering, als dat gaat gebeuren zal dat in December of januari zijn.

De Olieprijs moeten we wel even in de gaten houden, immers de Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week opnieuw gestegen, voor de zevende week op rij. De Aziatische beurzen staan ook hoger, de Nikkei sluit 1.82% hoger en de Hang Seng staat 0.26% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,1430.

Wij hebben gisteren op de dip turbo`s long gekocht op ABNAMRO en vandaag komt er wat minder goed nieuws naar buiten, toch staan we 1.3% hoger en wij sluiten de turbo long met een kleine winst toch even af. BAM kwam met een afschrijving van een aantal percelen grond en staat 4% lager.

De AEX heeft weerstand in de zone 531-532 en nog steeds stappen wij niet vol in, wellicht zijn we te voorzichtig nu, maar we blijven alert en zien steun op 528 nu. Heeft u een vraag over de TA-conditie van de AEX, DAX, uw eigen aandelen? Chat dan met ons mee om 12 uur en stel al uw vragen aan John Beijer, hij zit klaar voor u. U kunt hier mee chatten en nu al uw vragen stellen!

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.