14-02-2019

Door team beursstrategie ook te horen op 0900 - 51 51 666

Put kansen vanaf AEX 538

Goedemorgen, de AEX staat op 536.85, een winst van 0.14% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger van start na kleine winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.46% hoger en de Nasdaq sloot 0.08% hoger. Trump zou bereid zijn om de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven. Nu beide landen weer op hoog niveau overleggen, zegt Trump niet afwijzend tegenover het verschuiven van deze datum te zijn als er een akkoord in zicht komt.

Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen, Aegon, DSM, NN Group, Arcadis en SBM Offshore komen vanmorgen met haar cijfers. Aegon boekte in de tweede helft van vorig jaar flink minder winst en staat 5% lager. SBM Offshore verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar, met een iets lager bedrijfsresultaat en staat nu 3% hoger en mag wat ons betreft op weg naar 17 euro.

De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Japanse Nikkei wint 1.6% en de Hang Seng staat juist 0.30% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1279. De AEX heeft steun op 535 en weerstand op 538. Volgende week vrijdag houden we op Beursplein 5 een seminar waarin John Beijer zijn visie gaat geven voor de AEX en de verwachting voor de komende 6 maanden. Tevens krijgt u een rondleiding op de beursvloer. We starten om 09.00 uur. Wilt u komen, u bent van harte welkom, u moet zijn wel even aanmelden. Stuur ons even een email op info@beursfoon.nl en wij zorgen voor een persoonlijke uitnodiging!

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.