Buy the dips or sell the rally?

Buy the dips or sell the rally?

Deze week gaat het derde kwartaalcijferseizoen officieel van start en vanmorgen kwam TakeAway.com met haar cijfers. De economieën in Europa doen het goed en dat is terug te zien in het aantal bestellingen bij TakeAway.

Men behaalde een ordergroei van 31% en met name in Duitsland gaat het heel erg goed. We zien dan ook dat TakeAway momenteel 5% hoger noteert.

Een andere opvallende stijger vandaag is Altice. Gisteren stond het aandeel scherp onder druk, nadat er een adviesverlaging kwam van Redburn. Vandaag zien we het aandeel echter herstellen, omdat men van plan is het Franse televisienetwerk TLM over te nemen. Ik blijf bij mijn visie dat Altice de komende maanden verder mag gaan herstellen en gebruik dips om het aandeel op te kopen.

Cijfers

De verwachtingen voor de derde kwartaalcijfers zijn sterk verdeeld. In Europa kunnen de cijfers beïnvloed worden door de enorm hete zomer, waardoor het bij de ene sector een stuk beter ging en de andere juist minder.

De handelsoorlog tussen Trump en de rest van de wereld zal natuurlijk ook zijn invloed hebben op de bedrijfsresultaten. Diverse autofabrikanten uit Duitsland hebben al winstwaarschuwingen gegeven en ook hun toeleveranciers zullen daaronder lijden, is mijn idee.

Chipgerelateerde bedrijven staan de afgelopen weken stevig onder druk en de verwachtingen zijn daar zeer laaggespannen. Het zou dus nu interessant kunnen zijn om eens te kijken naar ASML die vandaag 3% lager noteert en naar BESI, die ook 3% lager noteert op 16,74 euro.

ING

De financiële waarden, en dan in het bijzonder ING, zouden ook weleens verrassend uit de hoek kunnen komen. De verwachtingen zijn ook daar zeer laag gespannen en het fonds heeft dit jaar al zeer rake klappen opgelopen. Een technisch hertel richting 12 euro mag dan ook verwacht worden.

Oliegerelateerde waarden hebben de wind in de zeilen en SBM Offshore mag op weg naar mijn koersdoel van 18 euro en Fugro is op weg naar 14 euro.

AEX

Traditiegetrouw is oktober een turbulente maand. Overal zie ik nu alweer heel veel negatieve berichten voorbij komen, bijvoorbeeld dat de bull run ten einde is, dat de schulden te groot zijn en dat nu de rentes in de VS ook nog oplopen, we enorme problemen kunnen verwachten de komende jaren.

Kopen of lozen?

Vandaar dan ook mijn titel, moeten we de dip gebruiken om te kopen, of moeten we juist posities lozen? Als ik kijk naar de dag- en maandgrafiek, zie ik behoorlijke verschillen. Op de maandgrafiek ziet het technische plaatje er gewoon keurig uit en is de daling van de afgelopen week er eentje binnen de stijgende trend.

De daggrafiek is door de daling van de afgelopen week verslechterd en per saldo is het beeld daar nu neutraal. Er bestaat een kans dat we nog iets verder terugvallen. Voor mensen die kort op de bal spelen, is het idee om de opleving naar 538 aan te grijpen om even wat puts te kopen, voor een verwachte terugval naar iets lagere niveaus.

Voor mensen die een visie voor de langere termijn hebben, biedt de dip nu juist kansen om posities in te slaan. Immers, ik blijf van mening dat mijn koersdoel van eindejaar naar 609 nog steeds gehaald zal worden. Nu de cijfers eenmaal vrijkomen, is de relatief stille periode voorbij en mag er meer beweging verwacht worden.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.