BlackRock ziet 2 redenen om iets minder goud aan te houden in 2018

BlackRock ziet 2 redenen om iets minder goud aan te houden in 2018

Dat schrijft marktkenner Russ Koesterich van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder in The BlackRock Blog. De goudprijs is in 2017 met ruim 11 procent gestegen, maar Koesterich denkt dat het komend jaar niet zo’n vaart zal lopen en raadt beleggers aan daar op in te spelen.

Ondanks de mooie stijgingen van dit jaar, Koesterich stipt aan dat goud net zo veel rendement had als een traditionele portefeuille met 60 procent aandelen en 40 procent obligaties, raadt de BlackRock-man toch aan om volgend jaar iets minder op goud in te zetten. Daarvoor heeft hij twee redenen.

1. Politiek

Zijn eerste argument heeft betrekking op de politieke situatie in de Verenigde Staten. En dat gaat uiteraard weer om de voorgenomen belastinghervormingen van president Donald Trump. Als die erdoor komen, zou dat de goudprijs op twee manieren kunnen raken, stelt Koesterich.

Ten eerste zou de rente bij het doorgaan van de belastingplannen iets omhoog kunnen gaan. En ten tweede zou het betekenen dat er minder politieke onrust is in Washington. Die twee factoren zouden normaal gesproken moeten drukken op de goudprijs.

2. De dollar

Naast politieke onzekerheid en lage rentes heeft de zwakke dollar goudbeleggers dit jaar ook aardig in het zadel geholpen. Maar Koesterich denkt dat beleggers daar komend jaar ook niet meer op hoeven te rekenen. De dollar is momenteel al weer wat stabieler en zeker als de belastingplannen doorgang vinden zal de munt dat komend jaar ook blijven.

Perk goudbeleggingen iets in, maar hou ook vast

Koesterich raadt beleggers daarom aan om komend jaar iets minder op goud te zetten. Zijn advies is om rond 5 procent van je portfolio in goudbeleggingen te steken. Hoewel hij op de korte termijn weinig voordeel ziet voor het edelmetaal, raadt hij wel aan om de posities in mindere mate aan te houden. Al was het maar voor diversificatie en als een hedge voor onverwachte volatiliteit.

Bron: Finanzen

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.