BESI: buy the dips

BESI: buy the dips

De financiële markten vierden gisteren de Dag van de Arbeid in Europa. In Engeland en in de VS werd uiteraard gewoon gehandeld en was het een rustige sessie. Beleggers kijken deze week uit naar het rentebesluit van de Fed en de werkgelegenheidscijfers uit de VS, die vrijdag om 14.30 uur op de agenda staan.

Vanavond wordt het rentebesluit van de Fed al bekend gemaakt. Het is van belang voor u als belegger om de renteontwikkelingen scherp te volgen. Hogere rentes zorgen ervoor dat de risicobereidheid van beleggers minder wordt. Tevens moeten we de valutamarkten in de gaten houden, de euro is de afgelopen dagen stevig gedaald en noteert nu onder de 1,20.

Als de rente in de VS sneller dan verwacht oploopt, is het interessant om je geld in dollars te parkeren en niet in euro’s, want de rente hier zal voorlopig nog laag blijven. Vanavond zullen we wellicht wat hints krijgen over het aantal renteverhogingen dat de Fed nog wil doorvoeren de komende periode.

AEX

Het technische plaatje van de AEX ligt er goed bij, op de dag grafiek hebben we steun op 555, 553, 548 en 543. Weerstand zien wij op 558, 563 en hierboven is er ruimte naar de oude top van januari op 572 punten.

Ook op de week- en maandgrafiek is het technische plaatje duidelijk verbeterd. Waar we midden april nog een sell-signaal in de maandgrafiek zagen, is dit plaatje weer neutraal. Houd deze week de Fed-meeting goed in de gaten, want dat kan de nodige beweging gaan geven in de AEX.

BESI

De chip-gerelateerde bedrijven stonden de afgelopen weken aardig onder druk. Beleggers werden de laatste jaren verwend met recordomzetten en prachtige groeivooruitzichten. Enkele jaren terug was er in deze sector sprake van een capaciteitstekort, dit zorgde voor scherp hogere prijzen van de chips. Begin 2016 noteerde ASML op 70 euro en inmiddels noteren we 160 euro.

BESI noteerde op 18 euro en heeft recent een top neergezet boven 80 euro, en is na de bekendmaking van de kwartaalresultaten stevig teruggevallen en staat nu rond de 60 euro. Wel is deze week aan de aandeelhouders een heel mooi dividend uitgekeerd.

De cijfers van BESI waren prima, maar het waren geen recordomzetten en BESI geeft aan dat de groei prima is en ook zal blijven maar dat het tempo van de groei iets bescheidener zal zijn.

Koopkans

Ik zie de huidige dip als een mooie koopkans en verwacht dat het fonds weer op weg kan naar de oude top van 84 euro. BESI profiteert onder andere van investeringen in computersystemen voor gezichtsherkenning en dat is mijn ogen een enorme groeimarkt.

Als ik dan kijk naar de prachtige resultaten die Apple gisterenavond vrijgaf, is mijn strategie bij BESI buy on the dips.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.