ArcelorMittal geeft koopsignaal

ArcelorMittal geeft koopsignaal

Voor ons zijn het drukke tijden. Het cijferseizoen is begonnen en ondertussen hebben we nog een beruchte Twitteraar, ene Donald Trump, die de gemoederen iedere dag tevens bezighoudt. Dan is het weer een handelsoorlog, maar nu dreigt er zelfs een echte oorlog met Syrië. De oude beurswijsheid is meestal zo; bij oorlogsdreiging staat de handel stevig onder druk en zodra de eerste bommen vallen, schieten de koersen weer omhoog.

Gelukkig lijkt de situatie rondom Syrië niet te escaleren en zien we de markten weer wat aantrekken. De onrust rondom Syrië heeft er ook toe geleid dat de olieprijs fors is opgelopen en de oliegerelateerde fondsen als Shell, SBM Offshore en Fugro zijn de afgelopen week wat hersteld.

Op valutagebied zien we dat sommige valuta enorm onder druk staan in 2018, maar zowel de dollar als de euro blijven de afgelopen maanden keurig in een bandbreedte bewegen, waarbij voor de euro geldt dat de 1,21 de onderkant van de trading range is en de 1,25 de bovenkant.

Aandelen

Een aantal aandelen geven momenteel nieuwe koopsignalen. Aegon, Altice, Galapagos, ING, KPN, Philips, Shell en Unilever hebben recent nieuwe koopsignalen gegeven en deze kunnen de markt een boost geven.

Mijn top drie aandelen van mijn Kooplijst 2018 waren zwak aan het eerste kwartaal begonnen. Altice, BAM en PostNL moesten het ontgelden, maar in de eerste drie weken van het nieuwe kwartaal heeft met name Altice een groot gedeelte van het verlies al weggepoetst, staat BAM op een mooie plus en trekt PostNL snel aan.

Altice stond recent stevig onder druk, omdat de Franse tak het moeilijk had. Die Franse tak zou wellicht nu door een Franse concurrent overgenomen kunnen worden en dat zou de schulden van Altice flink reduceren en dat zou een verdere boost aan het aandeel kunnen geven. Mijn koersdoel is en blijft dan ook op korte termijn 10 euro en op de langere termijn 12 euro.

AEX

De AEX ging in 2018 voortvarend van start en schoot vanaf 545 door naar 573 punten. Op 1 februari ging het mis en zakten de koersen snel weg om op 9 februari op 515 een low neer te zetten. In de grafieken zit nog een gap naar AEX 550 en die is gisteren netjes opgevuld.

Zolang we nu boven de 550 blijven staan, is de ergste kou uit de lucht en zouden we mogen oplopen naar 555 punten. Boven 555 gaan we door naar 563 punten en daarboven is er ruimte naar 573 punten, de oude top van begin dit jaar. Steun is er op 548, 543, 538 en 532 punten. Het sell-signaal in de maandgrafiek is nu dus geneutraliseerd. Ik blijf echter nog even alert, maar als we boven 550 kunnen blijven, is het technische plaatje wel flink verbeterd.

ArcelorMittal

Trump en zijn handelsoorlog met China, zette met name fondsen als Aperam en ArcelorMittal stevig onder druk. ArcelorMittal bereikte op 12 januari een hoogste koers op 30,70 euro. Op 28 maart stond het aandeel laag op 24,33 euro. De recente ontwikkelingen rondom de handelsoorlog zorgen ervoor dat ArcelorMittal en Aperam beiden in herstel zijn en momenteel een koopsignaal geven.

 

De prijzen van erts zijn momenteel behoorlijk volatiel, maar de vraag naar staal neemt gestaag toe en dat is positief voor een fonds als ArcelorMittal. Ik denk dan ook dat we de komende weken een verder herstel mogen verwachten en dat we op weg kunnen naar de oude top van begin dit jaar. Als u positie inneemt, hanteer dan een stoploss op de low van eind maart op 24,33 euro, want daar willen we de koers niet meer onder zien.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.