Amerikaanse banken boeken kloeke cijfers

Amerikaanse banken boeken kloeke cijfers

(finanzen.nl) – De cijfers van Amerikaanse banken waar beleggers zeer benieuwd naar waren, zien er fraai uit. De miljardenwinsten zijn op zichzelf al goed te noemen. De resultaten van twee van de drie Amerikaanse grootbanken die vandaag cijfers publiceerden overtreffen ook nog eens de analistenverwachtingen.

JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal bijna een kwart meer winst geboekt dan een jaar eerder. De bank profiteerde onder meer van de renteverhogingen van de Federal Reserve. Mede daardoor wist JPMorgan zijn rentebaten op te krikken naar een recordhoogte.

JPMorgan boekte vooral mooie rentebaten. De resultaten van de handel in effecten vielen tegen. De winst kwam uit op bijna 8,4 miljard dollar, tegenover 6,7 miljard dollar een jaar eerder. Beleggers letten extra op de ontwikkelingen bij JPMorgan, omdat het de grootste bank in de VS is.

Citigroup dankt de betere cijfers vooral aan lagere belastingen, kostenbesparingen en lagere kosten van krediet.

Wells Fargo boekte procentueel de grootste winstsprong van de drie banken in het derde kwartaal. De winst steeg maar liefst een derde.

De verwachtingen vooraf waren al hoog gespannen volgens de site Seeking Alpha.

Voor JPMorgan verwachtten analisten $2,26 winst per aandeel in het derde kwartaal. Het echte resultaat was $2,34. De grootbank heeft een mooie trackrecord meldt seekingalpha. De bank heeft sinds het eerste kwartaal van 2016 steevast de inkomensverwachtingen overtroffen. Hoewel de verrassing in het tweede kwartaal dit jaar iets minder was.

Citigroup ging ervan uit $1,68 per aandeel te verdienen. Het werd $1,73. De kwartaalresultaten komen al sinds het tweede kwartaal van 2015 boven de verwachtingen uit.

De derde kwartaal consensus voor Wells Fargo stond op $1,19. De bank kwam uit op $1,13. Wells Fargo heeft de consensusverwachting in twee van de afgelopen acht kwartalen niet weten te halen.

Bron: Finanzen

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.