19-02-2019

Door team beursstrategie ook te horen op 0900 - 51 51 666

AEX mag een stapje terug maken naar de steun

Goedemorgen, de AEX staat op 538.86, een verlies van 0.12% en ook de andere beurzen in Europa gaan rustig van start. Wall Street hield maandag nog de deuren gesloten vanwege de viering van Presidents Day. Wereldwijd domineerde het optimisme over de handelsbesprekingen tussen de VS en China. De impulsen uit de VS ontbraken en dat zorgt voor een rustige start. We kijken uit naar de ZEW index om 11 uur.

Daarnaast zei een beleidsmaker van de ECB, François Villeroy de Galhau, dat de volgende stap op het gebied van rente in de eurozone zal afhangen van de macro-economische data. De meest recente rapporten over de eurozone wijzen op een economische neergang. Handelaren verwachten daarom een wat lossere monetaire politiek, in plaats van een strakkere.

De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Nikkei staat 0.13% hoger en de Hang Seng verliest 0.57%. De euro/dollar noteerde op 1,1297. De AEX heeft steun op 538 en weerstand op 543. Heeft u vrijdag iets te doen? Vrijdag houden we op Beursplein 5 een seminar waarin John Beijer zijn visie gaat geven voor de AEX en de verwachting voor de komende 6 maanden. Tevens krijgt u een rondleiding op de beursvloer. We starten om 09.00 uur. Wilt u komen, u bent van harte welkom, u moet zijn wel even aanmelden. Stuur ons even een email op [email protected] en wij zorgen voor een persoonlijke uitnodiging!

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.